A duguláselhárítás költségeit csökkenti a csőkamera?

Csatornacső csőkamerára várva
Csatornacső csőkamerára várva

A mai modern technikának köszönhetően az ingatlanjában található lefolyócsövek és csatornák belső fala (előzetes tisztítás után) feltérképezhető az úgynevezett speciális száloptikás kamerák segítségével. A csőkamera, a kamerás csatornavizsgálat alapvető tulajdonságai:

  • bontás nélkül
  • gyorsan
  • tisztán

deríti fel az aktuális hiba okát, és ad lehetőséget az elhárítás legideálisabb módjának és eszközének megtalálására.

Hogyan hozhat anyagi előnyt a csőkamerás vizsgálat?

Ez a hatalmas előny, vagyis hogy a dugulás okozta hibák helye és oka bontás nélkül hajszálpontosan feltérképezhető, ami rendkívüli módon csökkentheti az Ön duguláselhárításért fizetendő költségeit. Hiszen nem kell elkezdeni a csőhálózat szakaszos, nagyobb rombolással járó bontását, hogy a szakemberek megtalálják a cső eltömődésének okát. Kizárólag a kényes szakaszok megnyitását kell így elvégeznünk. Ez az igazi előnye, ha kamerás csatornavizsgálat történik.

További haszon, hogy a csőkamerás vizsgálat megelőzésre is alkalmazható. Ellenőrizhetjük vele a cső megfelelő lejtését, a cső átmérőjét. Számos esetben a jövőbeni hibák is behatárolhatók így (pl. a felfedezett hajszálrepedések révén). Ennek tudatában nem érhet bennünket meglepetés a későbbiekben. Egy ilyen jellegű ismeret különösen ingatlanvétel vagy -bérlés alkalmával lehet lényeges és költségcsökkentő hatású.

Természetesen a vizsgált ingatlan jellegétől függően (családi ház vagy lakás, illetve középület, ipari létesítmény) eltérő tudású kamerákkal dolgozhatunk. A kisebb berendezések mellett professzionális, nagy tudású eszközöket is bevethetünk szükség esetén.

Milyen esetben érdemes kamerával feltárni a dugulást?

  • Amikor újra és újra dugulást észlelünk egy csőszakaszon, elengedhetetlen az alapos vizsgálat.
  • Abban az esetben, ha a szennyvízcsatorna vagy a vízvezeték nyomvonalán a föld besüllyedését tapasztaljuk.
  • Az épület falán (vagy épp a talajon) jelentkező vizesedés nyomán, főként, ha a vízmérő közben nem jelez fogyasztást.
  • Ha közvetlenül tudomásunk van a dugulás okáról, ami lehet egy a csőbe beejtett eszköz, szerszám, tárgy.

Hívjunk hozzáértő duguláselhárítót!

A szakszerű vizsgálat igen fontos, hiszen a gyakorlott szakember a szükséges méretű (a két centimétertől a méteres tartományig terjedő átmérőben) csőkamerát használva készít részletes videó- és fotóanyagot a feltárandó szakaszról. Az akár feliratozható felvételekhez fénykibocsátó diódákkal, LED-ekkel teremt megfelelő megvilágítást a cső sötétjében a kamera. A masinához kapcsolt laptop segítségével a rögzített anyag tovább elemezhető, jól használató a duguláselhárítás tervezéséhez.

A kamerás csővizsgálatot szükség esetén magas szintű szaktudással, széleskörű gyakorlattal végzi el Önnek a Világi Duguláselhárítás. Amennyiben Budapest, Érd, Győr, Székesfehérvár, Tatabánya, Dunaújváros vagy az ezekhez közeli települések lakója, keressen bennünket!

Világi Tamás
Világi Duguláselhárítás

Szólj hozzá!