“A hatalom képtelen mit kezdeni azzal, hogy mi, szocialisták új politikát hirdettünk, sikerre vittük az előválasztást és megteremtettük az ellenzéki akcióegységet. Csak a fideszes propagandakiadványok próbálják azt a látszatot kelteni, mintha jelentős belső ellentétek feszülnének az MSZP-ben” 

– mondta Tóth Bertalan MSZP-elnök a Népszavának adott interjújában.

A szocialista politikus kiemelte: “csütörtökön az MSZP elnöksége elrendeli a választási időszakot, azaz az MSZP kampányüzemmódba kapcsol – így minden politikusának az EP-voksolás sikerén és a párt egységének megszilárdításán kell dolgoznia. Van programunk, vannak kiváló jelöltjeink, megkezdtük az aktivisták, szavazatszámláló bizottsági delegáltak toborzását – szóval megyünk előre”.

Azzal kapcsolatban, hogy Kövér László javaslatára az Országgyűlés több ellenzéki képviselő másfél havi fizetését elvonta, Tóth Bertalan megjegyezte: 

Nagyon büszke vagyok a képviselőinkre, hogy meggyőződésünk védelmében hajlandók voltak kilépni komfortzónájukból. Ha ez kellett ahhoz, hogy elinduljon egy érdemi közös gondolkodás és cselekvés az ellenzéki pártok, a civilek és a szakszervezetek között, akkor már megérte.

Az MSZP elnöke az interjúban hangsúlyozta:

Azért küzdünk, hogy a kabinet visszavonja a rabszolgatörvényt, hogy a magyar munkavállalókat ugyanolyan jogok illessék meg, mint európai társaikat – és ugyanolyan életszínvonalat biztosító minimálbért kapjanak. Azért harcolunk, hogy senki na kaphasson gyengébb képzést és egészségügyi ellátást idehaza, mint egy nyugat-európai tagállamban. És a lehető legtöbbet szeretnénk segíteni a fiataloknak.

 

Szólj hozzá!