Telefonon diktálta az apukának a lépéseket, pedig még sosem vezetett le szülést a szegedi mentésirányító. Főleg nem így. Ő is megkönnyezte, amikor megszületett, és felsírt a baba.

Megindult szüléshez kért segítséget a szegedi mentésirányítástól egy dóci asszony, nem sokkal éjfél előtt, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán. A posztból kiderült, hogy a szolgálatban lévő bajtársnő rögtön riasztotta a legközelebbi esetkocsit, és a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat rohamkocsiját is elindította.

Amíg a mentők úton voltak, a mentésirányító folyamatosan diktálta az apukának a lépéseket telefonon, pedig még sosem vezetett le szülést, főleg nem így. Az édesapa rendkívül együttműködő és talpraesett volt, ráadásul épp a mentőegységek megérkezése előtt világra is segítette saját gyermekét.

Az anyuka és a mentésirányító is könnyekig meghatódott, amikor meghallotta felsírni az újszülöttet. Az édesanyát végül esetkocsi, az egészséges kisfiút pedig az újszülött rohamkocsi szállította kórházba, úgyhogy a lehető legjobb kimenettel zárult a történet.

 

Szólj hozzá!