Bács-Kiskun megyében szerbek százai szavaztak a Fideszre

214

A Fidesz közönséges csalások sorára használta fel a határon túli magyarok választójogát, így Bács-Kiskun megyében disznóólba, lakhatatlan házakba bejelentett szerb-magyar kettős állampolgárok is szavazhattak a Fideszre.

Az AlfaHír hírportál információi szerint Pintér Sándor belügyminiszter a 2018-as országgyűlési választások idejére mind az ukrán, mind a szerb határon lazább ellenőrzést rendelt el, és más vasárnapokon egyébként nem működő átkelőket nyitott meg. A lap információi szerint 

az intézkedés célja egyértelműen az volt, hogy megkönnyítse a szavazást azoknak a kettős állampolgároknak, akik valójában nem élnek Magyarországon, csak egy fiktív bejelentett lakcímük van.

Ily módon nem csak pártlistára, de egyéni jelöltekre is voksolhattak, komolyan befolyásolva ezzel az érintett választókerületek eredményeit. 

Bács-Kiskun megyében vannak olyan lakások és házak amelyekbe több tíz, de esetenként akár több száz embert is bejelentettek. A művelet szervezettségét jól mutatja, hogy a bajai járásban, Csátalján a használaton kívüli védőnői szolgálati lakásba 10, a háziorvosi lakásba 16 embert jelentettek be. 

Ennél is megdöbbentőbb az a szintén csátaljai eset, 

amikor egy disznóólba jelentettek be nyolc lakost. 

A legdurvább példára talán Bácsbokodon bukkantak, ahol a választói névjegyzék szerint

egy teljesen lakhatatlan, ajtó és ablak nélküli házból 167-en mentek el szavazni. 

 

 

Szólj hozzá!