Baja, Szarvas és Gyula mellett mától Szentesen is vehetnek ételt a rászorulók egy nyilvános ételdobozból a Dél-Alföldön. A kültéri szekrényt önkéntesek felügyelik és tartják tisztán, de bárki tehet bele és vehet el belőle élelmiszert a Csongrádi út. 2. szám alatt.

A Re-Formáló Egyesület helyi önkéntesei a Dózsa-ház falára szerelték fel a műanyag, vízhatlan szekrényt, melybe bárki tehet tartós élelmiszert (konzervet, tésztát, rizst, kávét, teafüvet, olajat, lisztet, cukrot, sót, pékárut, befőttet, lekvárt). A rászorulók pedig naponta kivehetik belőle a számukra szükséges élelmiszert.

A civil szervezet 48. ételdoboza szentesi, melyet a 119 tagot számláló csoport tagjai felügyelnek és ha kell, akkor naponta többször is feltöltenek. Smudláné Fazekas Margit az egyesület elnöke és Kállai Kornélia alelnök személyesen is meggyőződött arról, jó helyre került a doboz. Véleményük szerint a rászorulók között gyorsan híre megy az adomány élelmiszernek, de az is fontos, hogy az adományozók tudják annak pontos helyét.

Szólj hozzá!