Szavak helyett beszéljenek a tettek – Így segít az MSZP

130

Karol Wojtyla Barátság Központ Kecskeméten működik. A közművelődést és a karitászt szolgálja, tisztelegve a névadó, Karol Wojtyła lengyel származású pápa és morálteológus személyisége, élete és öröksége iránt. A 2006-ban alapított létesítmény kizárólag adományokból él. Naponta osztanak meleg ételt, ruhaneműt és egyéb adományokat. 

A cselekedet tesz emberré és nem a szó vallják a kecskeméti szocialisták, így már megszámlálhatatlanul sok alkalommal álltak már a szegények pártjára a Wojtyla Barátság Központ tizenöt évre visszanyúló története során. 

Király József az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke és Kecskemét MJV önkormányzati képviselője százhúsz adag szarvasgulyást, kenyeret, süteményt, valamint – Marton Zoltán, a Hamiló Cukrászat és Rétesmanufaktúra tulajdonosa jóvoltából – krémest szolgált fel a népkonyha szegényeinek. Előzetesen tavalyi padovai élményeit osztotta meg a rászorultakkal, majd Jobbágy Istvánné miseénekeket szavalt, végül Tódor Norbert elevenítette fel Páduai Szent Antal életének legfőbb mozzanatait.

De nemcsak a neves közéleti személyiség állandó “vendég” itt, hanem az MSZP megyei ifjúsági szervezetének vezetője, a városi MSZP ifjú alelnöke Gyuris Dávid is, aki hétről hétre friss gyümölcsökkel, zöldségekkel kedveskedik a szociális intézmény szegényeinek. Az MSZP kecskeméti alelnöke a koronavírus veszélyhelyzet idején került szorosabb kapcsolatba a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségével. Az elmúlt három hónapban nagy mennyiségű zöldségfélével járult hozzá a népkonyha gondozottjainak napi ellátásához.

A szocialisták véleménye szerint a megye székhelyen is nagy mértékben nőtt a kilátástalan helyzetű emberek száma, ők ellenzékből ilyen és hasonló akciókkal tudnak nekik segíteni.

Forrás/Képek: wojtyla.hu

Szólj hozzá!