Félpályás útlezárásokkal tiltakoztak a túlóratörvény ellen Sárospatak és Sátoraljaújhely között. Az akciókat szervező szakszervezetek és pártok aktivistái a Hírvidéknek azt mondták, addig tiltakoznak, míg el nem érik, hogy a törvényalkotók a dolgozók érdekében és ne ellenük hozzanak törvényeket.
 
A 37-es számú főút 70-71 km szelvényénél tartott forgalomlassításban több, mint ötven autó vett részt. A demonstráció egyik vezetője, Róth József önkormányzati képviselő (MSZP) köszönetét fejezte ki azoknak, akik vették a fáradságot és kijöttek a hideg ellenére is és tiltakoztak a rabszolgatörvény ellen. Mostani rendezvényünkön kétszer annyian vettek részt, mint a decemberi megmozdulásunkon, de a sor még nem állt Sárospatakig, csak Károlyfalváig. – tette hozzá a képviselő.
 
A sátoraljaújhelyi képviselő magát a  szakszevezti vezetőket és a munkástanács tagogat is megszólította a demonstráció után:
 
Keresem mindazon szakszervezeti vezetőket és munkástanács tagokat, akik tenni is akarnak a dolgozók érdekeiért, nem csak a kikapart gesztenyét szeretnék megkóstolni.

A megosztottság most rabszolgamunkát hoz egy életen át. Gyermekeink nem arról álmodoznak, hogy napi tíz órákat dolgozzanak azért, hogy Mészáros Lőrinc gazdagodjon.

A fiatalok elvándorlása visszafordíthatatlan folyamatokat fognak elindítani egy ilyen rendszerben. Az itt maradottaknak egyre többet és többet kell dolgozniuk, hogy az elöregedett társadalmat eltartsák. A lehetőségként felvázolt nyugdíj utáni munka, nemsokára kötelező lesz. A bevándorlás ellenesség hamar válik majd bevándorlás pártisággá. Román és ukrán munkásokkal akarják majd feltölteni hátrahagyott ingatlanjainkat, mert indokot azt fognak rá találni, hogy elvegyék tulajdonunkat. Aki most azt hiszi, hogy csak rémisztgetek, gondoljon csak vissza az ellenzéki Fideszre. Mennyire volt oroszbarát és mennyire Európa ellenes? Mindössze 8 év telt el és a páva táncos hátat fordított az Európai Magyarországnak. A hatalom a pénz és a hűséges vak katonái érdekli, semmi más.” 

Az autókra helyezett vagy azoknak támasztott transzparenseken szerepelt egyebek mellett, hogy

Dolgozók, diákok, veletek vagyunk

illetve az európai ügyészséghez való csatlakozás követelése.

Szólj hozzá!