Vasárnap és húsvéthétfőn is változatos programokkal várta a látogatókat a Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Park a Szeri Húsvét keretében. A középpontban természetesen a gyerekek voltak, de a felnőttek is találhattak maguknak érdekességeket. 

A skanzen utcáján sétálva húsvéti tojásfestés, kalácssütés, ételszentelés, régimódi locsolkodás, bábszínház, mesekert, lovaskocsizás, népzene és néptánc várta a rendezvényre érkezőket.

A Nomád Parkban X. századi tevékenységeket próbálhatnak ki a vállalkozó szelleműek: lőhettek íjjal, és bepillantást nyerhettek a kézi orsózás, rokkázás, valamint a szalagszövés mesterségébe is.

A lovaspályán a nomádok félelmetes harcmodorában, fegyvergyakorlataiban és lovasjátékaiban gyönyörködhettek a bemutató résztvevői.

A Puszta Háza kiállításai a természet értékeit mutatták be, míg a Madármegfigyelési nap keretében solymászbemutatót is tartottak.

A déli harangszót követően sor került a húsvéthétfő legjelentősebb liturgikus eseményére, az ételszentelésre, amelyet Antal Imre Atya vezetett az Ányási kápolnánál.

Szólj hozzá!