Hiába hűltek le alaposan a panelházak falai az elmúlt napokban, egyelőre Kiskunfélegyházán mégsem indítják el a távfűtést. Aki fázik, hősugárzóval, plédekkel, mozgással melegít.

Országosan – és így Kiskunfélegyházán is – szeptember 15-vel kezdetét vette a hivatalos fűtési időszak. A fenti időpontra a budapesti FŐTÁV az épületek fűtésszabályozóit készenléti állapotba helyezte a mintegy 240 ezer fővárosi fogyasztó számára.

Augusztus 1-től Kiskunfélegyháza város távhőszolgáltatási feladatait a Félegyházi Fejlesztési Nonprofit Kft. látja el. Lapunk úgy értesült, hogy a Petőfi-lakótelep, illetve az Attila utca érintett társasházaiban csak október 15-től indítják el a távfűtést.

Féltik a kisgyerekeket

A Petőfi-lakótelepen élők elmondták, napközben érzik inkább a hideget, estére jól betakaróznak – az idősebb lakók viszont napközben is plédbe bugyolálják magukat.

– Nekünk ez annyira nem gond. Felöltözünk jobban, betakarózunk. De ahol van kisgyerek, ott nem lehet spórolni. Nekik kellene a meleg, mert nem hagyhatják, hogy fázzanak a kicsik. – magyarázták. A társasház több megkérdezett lakója örülne, ha néhány óráig melegek lennének a radiátorok.

A távfűtés elindítását kérik a lakók

Bár legfőképpen dr. Ónodi Izabella és Horváth Gábor önkormányzati képviselők körzetét érinti a távhőszolgáltatás mégis a lakótelepen élő ellenzéki képviselőjelölt-asszonyhoz, Németi Hajnalkához fordultak kérésükkel az itt élők.

A Veled a Városunkért Egyesület színeiben induló jelölt azonnali levélben fordult a Félegyházi Fejlesztési Nonprofit Kft.-hez, kérve a fűtés mielőbbi elindítását:

TISZTELT HŐSZOLGÁLTATÓ!

A PETŐFI LAKÓTELEP TÖBB LAKÓJÁNAK KÉRÉSÉRE SEGÍTSÉGET SZERETNÉK KÉRNI A FŰTÉS MIHAMARABBI BEKAPCSOLÁSÁRA. TÖBBEN PANASZOLJÁK AZ ESTI, HAJNALI HŰVÖS IDŐK MIATT SZÜKSÉGSZERŰVÉ VÁLT A FŰTÉS, FŐLEG A KISGYERMEKES CSALÁDOKNÁL,VAGY AZ IDŐSEKNÉL. PERSZE,HA LEHETSÉGES OKTÓBER 15.-E ELŐTT IS. RÉGEN VOLT ERRE MÓD,LAKOSSÁGI IGÉNY ALAPJÁN.

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT!

TISZTELETTEL: NÉMETI HAJNALKA
KISKUNFÉLEGYHÁZA, 2019.09.26.
Szólj hozzá!