Nem maguktól, véletlenül indulnak útnak a migránsok, embercsempészek, felbujtók mozgatják őket, és vannak akik pénzzel, szervezéssel segítik a bevándorlást – mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

Azzal kapcsolatban, hogy sajtóhírek szerint Latin-Amerikából rövidesen egy 15 ezres karaván indulhat útnak az Egyesült Államok felé, a szakértő azt emelte ki: az amerikai hírszerzés teszi a dolgát, jelzi, mire kell felkészülni.

Ha igaz lenne, amit a bevándorlók állítanak, hogy a hazájukban dúló az erőszak elől menekülnek, akkor az első biztonságos országban megállnának – jelentette ki Horváth József.

Az ilyen nagy létszámú migránscsoportokkal bűnözők is beszivároghatnak, ahogy ez sajnos Európában meg is történt – fűzte hozzá.

A Földközi-tengeren hetek óta hánykolódó, migránsokat szállító hajóról szólva Horváth József azt mondta: jól időzített médiaeseményről van szó, készülhetnek a migránsok sanyarú sorsát sulykoló vágóképek, és ezzel nyomás alá lehet helyezni egyes országokat.

Szólj hozzá!