Az orosházi kórház plusz 12 milliót kért, a fideszesek megszavaztak plusz 3-at, de az ellenzék nem, mert plusz 12-t szeretett volna. A helyi propagandamédia ezután azt írta, hogy a város a kérésnek megfelelően támogatta a kórházat, az alpolgármester pedig azt nyilatkozta, hogy az ellenzék nem akarta megszavazni a támogatást.

Az orosházi városháza segítségét kérte az alapvetően állami pénzből fenntartott, de évek óta szűkölködő városi kórház, a főigazgató havi plusz 1 millió forintot szeretett volna, azaz évi 12-t, írja a Narancs.hu.

A fideszes városvezetés javaslata szerint csak plusz 3 millió forintot adtak volna a 12 millió helyett az eddigi évi 12 millión túl, Fetser János MSZP-s képviselő azt javasolta, hogy adja meg a testület az összesen kért 24 milliót, de ezt a fideszes képviselők leszavazták, és saját, összesen 15 millió forintos támogatási javaslatukat szavazták meg helyette.

Az eset után ráadásul az orosházi kormánypárti lap, ahogy a városi televízió is arról számolt be, hogy több pénzt ad a fideszes városvezetés a kórháznak. Az azonban nem hangzott el, hogy ez a több valójában 9 millióval kevesebb, mint amennyit a kórház kért, mint ahogy azt sem említették meg, hogy az ellenzék 24-et szeretett volna.

Bojtor István alpolgármester, a napirend előterjesztője pedig azt mondta a testületi ülés után, hogy az ellenzéki képviselők nem támogatták a 15 millió forint odaítélését. Ez igaz, de azt nem tette hozzá, hogy azért, mert az ellenzék 24 millió forintot szeretett volna helyette.

Szólj hozzá!