A kórházban hosszú évek óta megoldott, hogy a beteg gyerek mellett bent lévő szülő is ágyban tud pihenni éjszaka, örömmel fogadták az adományba kapott mobil ágyakat.

Egy sárbogárdi édesapa, Orosvári Zsolt kezdeményezésére indult 2018 novemberében civil akció és gyűjtés azért, hogy a gyerekek kórházi kezelése alatt a szülők méltó körülmények között tudjanak aludni. Az Ágyat az anyukáknak elnevezésű felhíváshoz rengeteg magánember és szervezet csatlakozott. Hatására 2019 január elejére már több mint 4,5 millió forint gyűlt össze, amiből 400 mobil ágyat vásárolnak. Az önkéntesek az elmúlt hetekben sorra járták az ország kórházait, hogy átadják a mobil ágyakat. A segítők között van az Anyák az Anyákért Alapítvány és a Social Point Alapítvány is. A két szervezet önkéntesei a napokban Orosházára látogattak és átadtak nyolc új, modern mobil ágyat a csecsemő- és gyermekosztálynak.

Ebben a kórházban megoldott, hogy a szülő bent lehet a beteg gyereke mellett a gyermekosztályon és a fül-orr-gégészeti részlegen.

  Szerencsére nálunk eddig sem volt gond a szülők elhelyezése, hiszen mind a csecsemő részlegen, mind a nagyobb gyerekek kórtermeiben vannak pótágyak, így a szülők azon tudnak pihenni a bent tartózkodás alatt  

– mondta dr. Varga Sándor. A gyermekosztály főorvosa azonban nagyon örül az adományak.

Hasznát vesszük az új ágyaknak, hisz így lehetőségünk nyílik lecserélni a régi, elhasznált fekvő alkalmatosságokat, ezzel nyújtva nagyobb kényelmet a szülőknek

– tette hozzá. Az új ágyaknak a nővérek, ápolók is örülnek. Elmondásuk szerint könnyen és gyorsan összeállítható és szétszedhető, kis helyet foglal, és ami számukra fontos szempont: a súlya sem nagy.

Szólj hozzá!