A Himnusz eléneklésével kezdődött az új kiskunfélegyházi képviselő-testület ünnepélyes alakuló ülése a városháza érdeklődőkkel zsúfolásig telt Dísztermében csütörtökön.

A képviselő-testület alakuló ülésen Dobák Nándor, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az október 13-ai helyhatósági választás eredményét. A szavazás eredményeként: Dr. Réczi László, Bense Zoltán, Gyenes Attila, Szamosi Endre, Balla László, Szabó József, Horváth Gábor, Dr. Ónodi Izabella, Dr. Kiss Ákos Csaba és Ván Jenő képviselők a Nemzeti Fórum színeiben szereztek egyéni képviselői mandátumot.

A Veled a Városunkért Egyesület négy képviselőt: Horváth Tamást, Kis-Szeniczey Kálmánt, Kollár Lászlót és Nagy Lajost delegált a képviselő-testületbe.

A polgármester-jelöltek közül Csányi József (Nemzeti-Fórum) szerezte meg a szavazatok többségét, így ő maradt Kiskunfélegyháza polgármestere. Az új képviselő-testület Balla László önkormányzati képviselőt főállású, míg Rosta Ferencet társadalmi megbízatású alpolgármesternek választotta meg. 

A képviselő-testület a polgármester illetményét bruttó 797.736 Ft/hó összegben állapította meg és bruttó 119.660 Ft/hó költségtérítésre jogosult. A főállású alpolgármester illetménye 638.189 Ft/hó , a költségtérítése pedig bruttó 95.728 Ft/hó . A társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíja bruttó 319.094 Ft/hó, míg a havi költségtérítését 47.864 forintban deklarálta.

Az új testület tanácsnokok kinevezéséről is határozott. Szamosi Endre az ifjúság- és sportügyekért, Ván Jenő a külterületek fenntartásáért és Dr. Kiss Ákos Csaba az egészségügyi alap- és szakellátásokért felelős tanácsnokként kapott bizalmat. 

A megalakult képviselő-testület négy állandó szakbizottságot hozott létre: a Gazdaságit, a Művelődési és Szociálist, a Jogit és a Városüzemeltetési és Környezetvédelmit. E bizottságok feladata a képviselő-testületi döntések előkészítése, véleményezése, a döntések átruházott feladat- és hatáskörben történő meghozatala, továbbá a végrehajtás ellenőrzése.

Szólj hozzá!