Terjedelmes interjút adott az Alfahírnek Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója. Beszélt a tavaly áprilisi választásról, mozgalmáról és az önkormányzati választásról és a hódmezővásárhelyi történésekről.

Márki-Zay elmondta: a Mindenki Magyarországa Mozgalom a pártokkal működik együtt, jelenleg is heti kapcsolatban van a Jobbik és az MSZP vezetésével. A céljuk nem az, hogy egy újabb párttal tovább szabdalják az ellenzéket, hanem, hogy ezek a pártok összefogjanak. Óriási eredménynek tartja, hogy januárban a tüntetések és a parlamenti együttműködés során belátták, hogy csak együtt lehetséges szembeszállni a rendszerrel.

Úgy látja, az önkormányzati választásra nem elég, ha önmagában összeállnak a baloldali pártok és a Jobbik, hanem találni kell egy integratív jelöltet is. Márki-Zay szerint

az a jobbikos, aki nem fog össze a baloldallal, vagy az a baloldali, aki nem fog össze a Jobbikkal, sajnálatos módon a Fideszt tartja hatalomban.

És a választók ezt pontosan tudják. Ezért fél az összefogástól a Fidesz, ezért próbál minden módon éket verni a két oldal közé.”

 

Szólj hozzá!