Magyar népmesék figurái között játszhatnak a gyerekek Kecskeméten

190

Népmese játszóteret adtak át Kecskeméten. A különleges, a magyar népmesék világán alapuló játszóteret Mikulás Ferenc, a kecskeméti rajzfilmstúdió vezetője álmodta meg és Kő Boldizsár tervezte.

A játszóteret – ahol népmesei elemekkel díszített játékok találhatók – a rajzfilmstúdió és a Természet Háza között építették meg, és június 19-én adták át.

Az ünnepélyes átadón elhangzott, hogy a magyar népmesék történetein évszázadok óta generációk nőnek fel. Szülők, nagyszülők mesélték a gyerekeknek, később megjelentek az irodalmi gyűjtések, majd Kecskeméten megszületett az értéket őrző, teremtő és átadó animációsfilm-változat. A játszótér megépítésével pedig a gyerekek játszva ismerhetik meg a hagyományainkat, a népmeséket, azok történeteit.

A Magyar Népmesék 1980-2012-ig futott magyar televíziós rajzfilmsorozat volt, amelyet Mikulás Ferenc ötlete alapján készítettek el. A tervező, rendező, szakértő Jankovics Marcell volt. Ez volt a Pannónia Filmstúdió egykori kecskeméti műtermének egyik legnagyobb sikere, amely a magyar rajzfilmgyártás aranykorából való.

 

Szólj hozzá!