Kiállítással egybekötött látványmakettezést szervez a Kiskunfélegyházi Makett Szakkör október 26-án és 27-én a félegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. A látogatók megtekinthetik az elkészült munkákat a makettezés szinte minden kategóriájából (repülőgépek, harcjárművek, hajók, polgári járművek, figurák, sci-fi és fantasy), valamint a makettek elkészítésének folyamatába is betekintést nyerhetnek. 

A Kiskunfélegyházi Makett Szakkör immár hatodik alkalommal rendezi meg a kiállítást és látványmakettezést, melynek célja, hogy minél több emberrel (korhatár nélkül) megismertesse a makettezés világának szépségét. AA kiállításra és látványmakettezésre az ország számos pontjáról érkeznek résztvevők.

A Kiskunfélegyházi Makett Szakkör 1995-ben alakult meg azzal a céllal, hogy összefogja a városban élő makettezőket és népszerűsítse a hobbit. Az elmúlt években a klub fontos helyet szerzett az országos makettező életben; országos és nemzetközi szinten elismert makettversenyek szervezésében és lebonyolításában is részt vesz. A klubnak jelenleg tizenhárom tagja van, közülünk azonban nem mindenki kiskunfélegyházi, vannak tagjaik Helvéciáról, Tiszaalpárról, Fülöpjakabról, Hódmezővásárhelyről és Budapestről is. Négy tagjuk színvonalas munkája elismeréseként megkapta a magyar makettezőéletben kiérdemelhető legnagyobb elismerést, a Mesterlevelet.

Szólj hozzá!