Havasi Katalin, a vásárhelyi Fidesz elnöke és családja 2018. tavaszi németországi útjának repülőjegyét a Polgármesteri Hivatal kabinetirodája rendelte meg a Morton’s utazási irodától. 

A hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata a közösségi oldalán közölte, hogy miután a polgármester-választás során az átadás-átvételnél az új vezetés rákérdezett a 400 ezer forintos tételre, az érdekes módon téves iktatás hivatkozással eltűnt, és az ügyintéző kolléganő teljes levélfiókja is törlésre került ismeretlenek által (a törlést a jogszabályok tiltják, ezért ebben az ügyben a feljelentés folyamatban van), így azt sem tudhatjuk meg, az előző években hány visszaélés történt.

A repülőút kapcsán azonban már előzetesen kifizetésre kerültek a biztosítási díjak, amiből a gondosan titkolt utasok neve is kiderült. Az utasbiztosítás díjáról Havasi Katalin felháborodott közösségi média-bejegyzéseiben úgy nyilatkozott, hogy azokat kiszámlázás esetén természetesen visszafizeti a városnak, és a városvezetést hibáztatta, amiért a kiszámlázás még nem történt meg. Felhívására reagálva valóban kiszámláztuk a szóban forgó díjakat, melyek egy magánutazáshoz kapcsolódva visszajárnak a városnak, azokat Árva László és felesége azonnal be is fizette, Havasi Katalin azonban 2018. novembere után 2019. januárban is megtagadta a számára jelentéktelennek mondott összeg megfizetését.

Az önkormányzat ilyen alacsony összegnél nem szokott jogi lépéseket indítani, bízunk a nyilvánosság erejében mind a befizetés megtétele, mind a hasonló visszaélések jövőbeli elkerülése esetében.

Szólj hozzá!