Fogadalmi kiáltványt fogalmaztak meg a kecskeméti ellenzéki pártok, amelyben csatlakoznak a szombaton 14.00 órakor, Budapesten, a Hősök Terén kezdődődő gyűléshez, ahol új Munka Törvénykönyvért, valamint a foglakoztatási jogszabályok megváltoztatásáért demonstrálnak.

A kiáltvány szó szerinti szövegét az alábbiakban olvashatják

“Kecskeméti összellenzéki csatlakozás a rabszolgatörvény elleni budapesti tüntetéshez

Kecskeméti összellenzéki pártok kijelentjük, hogy együttesen csatlakozunk a rabszolgatörvény elleni Budapestre szervezett január 5-i demonstrációhoz.  

A Vasas Szakszervezet és a kecskeméti összellenzéki pártok együttesen Kecskeméten 2018. december 20-án tiltakozó gyűlést tartottunk a rabszolgatörvény ellen. A tüntetést követően elhatároztuk, hogy 2019-ben egy új Munka Törvénykönyv megalkotásáért harcolunk, amely a bérből és fizetésből élők érdekeit képviseli a nagytőkés igények helyett! Kiállunk a mindenkit megillető sztrájkjogért és szolidaritást vállalunk a szakszervezeti konföderációkkal, akik azt követelik a kormánytól, hogy a Munka Törvénykönyvét módosítsák! 

Határozottan elutasítjuk azt a hamis kormányzati szemléletet, hogy a magyar gazdaságot érintő súlyos munkaerőhiány a keményen dolgozók túlóráztatásával oldható meg. A hazai foglakoztatás sürgősen reformra szorul, mert a gazdaság hosszú távon fenntarthatatlan a munkára rakódó munkáltatói terhek miatt, ugyanis, ha a járulékok nem emelkednének szinkronban a bérekkel, akkor lehetőség lenne munkavállalók megbecsülésére, az elvándorlás visszaszorítására és a biztonságos, kiszámítható egzisztencia megteremtésére.

Felhívjuk a kecskeméti polgárok figyelmét, hogy keressék és támogassák a helyi szakszervezeteket vagy a kecskeméti ellenzéki pártokat, hogy közösen egyesült erővel léphessünk fel a dolgozói többség érdekeiért. Eredményt akkor érhetünk el, ha széles körben kiállunk a munkavállalókat megillető jogainkért és közösen lépünk fel egy biztonságos és haladó Magyarországért. 

Kecskeméti Ellenzéki Kerekasztal tagjai:

Demokratikus Koalíció
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Lehet Más a Politika
Magyar Szocialista Párt 

Kecskemét, 2019. január 3.” 

Szólj hozzá!