Az MSZP és a DK is kezdeményezte, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága bővítse a szerdai ülés napirendjét, hogy essen szó az MTVA-ban történt erőszakos esetekről, a rendőri intézkedés elmaradásáról, valamint Nikola Gruevszki szöktetéséről. 

A két párt azt szerette volna közösen elérni, hogy a bizottság hallgassa meg a belügyminisztert és az országos rendőr-főkapitányt a közmédia épületében történt, országgyűlési képviselőket ért incidensek és a volt macedón kormányfő Magyarországra érkezésének körülményeivel kapcsolatban. 

Gruevszki ügyében a bevándorlási hivatal vezetőjét és Szijjártó Péter külügyminisztert is berendelte volna az MSZP és a DK. 

Vadai Ágnes és Harangozó Tamás közös közleménye szerint ezen túl kezdeményezték a honvédelmi miniszter meghallgatását is a miniszterelnök által “luxus-utazásokra” használt honvédelmi repülőgépek használatával kapcsolatban is. 

„Történelmi szégyen, hogy 2019 Magyarországán a két és fél millió magyar választópolgárt képviselő ellenzéki képviselők kérdéseket sem tehetnek fel a hatalomnak. Ma sem minket, hanem két és fél millió magyart köpött szembe az Orbán-rendszer. Ehhez nem fogunk asszisztálni, ezért kivonultunk a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság mai üléséről” – írta a két politikus a közleményben.

Szólj hozzá!