Kitüntették Simonka Györgyöt, akit súlyos korrupciós bűncselekményekkel gyanúsít az ügyészség.

A fideszes országgyűlési képviselő a közelmúltban a „Dél-Békési Térségért végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó, a térség fejlődését, elismertségét szolgáló tevékenységéért” Dél-Békési Térségért kitüntetést vehetett át Mezőkovácsházán.

Simonka közösségi oldalán így fogalmaz: „Nagy megtiszteltetés, hogy ezt a díjat átvehettem főleg úgy, hogy a Dél-Békési polgármesterek tanácsa egyhangúlag döntött arról, hogy Én kaphatom meg elsőként. Köszönöm szépen és gratulálok az elismerésben részesülőknek! Ígérem továbbra sem lassítunk, mert teendőnk az van bőven. Cél: hogy lépésről lépésre minden itt élő számára érezhető módon fejlesszük, építsük, szépítsük és még jobb hellyé tegyük szülőföldünket, Dél-Békést.”

Fotó: Simonka György / Facebook

mentelmi jogától 2018 októberében megfosztott politikus ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt indult nyomozás. A gyanú szerint Simonka és társai jogtalan vagyoni haszonhoz jutottak. A beruházásokat és az eszközbeszerzéseket felülárazták, így a kérelmekben valótlan adatokat tüntettek fel azért, hogy nagyobb összegű támogatáshoz jussanak.

Simonka György meghatározta azt is, hogy az egyes beruházásokat megvalósító cégek képviselői a felülárazott vállalkozói díj mekkora részét – általában 45 %-át -, szolgáltassák vissza neki készpénzben. A beruházásokkal okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot – olvasható Magyarország Ügyészsége hivatalos honlapján.

Simonkát 2018 novemberében gyanúsítottként hallgatták ki, a rendőrség pedig az érdekeltségeibe tartozó céges telephelyein Pusztaottlakán, otthonában Orosházán és az egyik irodájában Újkígyóson is házkutatást tartott.

Szólj hozzá!