Mint hírt adtunk róla, késnek a nyugdíjak. Az utalással érkező nyugdíjaknak 12-én kell megérkezniük a számlákra. Ha a 12-e hétvégére esik, akkor pedig a megelőző munkanapon. Azaz ma van a nyugdíj napja. 

Több idős olvasónk is jelezte azonban, hogy a januári pénzük nem érkezett meg pénteken reggel. Holott máskor már reggel negyed nyolc körül kapják a banki sms-t, hogy megjött a pénzük. De pénteken nem jött ilyen üzenetük, sem nekik, sem házastársaiknak. Több banknál is ugyanez volt a tapasztalat. Egyikük, akinek éppen életmentő gyógyszereket kellene sürgősen kiváltania, fel is hívta a Magyar Államkincstár hozzá legközelebb eső veszprémi fiókját, hogy érdeklődjön. Amikor forszírozta, mennyire nagy szüksége lenne most a pénzre, a gyógyszerkiváltás miatt, az ügyintéző nem túl együttérzően a fejéhez vágta:

Úgy látom, azért telefonálni még van pénze.

Az Országgyűlés Népjóléti bizottságának szocialista elnöke, Korózs Lajos a Facebookon közzétett videójában azt mondja, tudomása szerint új informatikai rendszerre álltak át, ezért nem érkezhettek meg időben a nyugdíjak.  A kormány azzal dicsekedett, hogy december 3-án átutalják a decemberi nyugdíjakat. Ma több ezren álltak sorba a pénzautomaták előtt, hiába. Utoljára 40 napja kapták meg a pénzüket az idősek (a karácsony miatt előrehozták az utalást), és mintegy 1 millió időst érinthet az elmaradt utalás.

Az új informatikai rendszert nem tesztelték.

A kormány 10 ezer millió forintot kapott az Európai Uniótól az informatikai rendszer rendbetételére. Hová lett a pénz? 


“Felszólítjuk az Államkincstár főigazgatóját, Mészáros József professzor urat és minden egyes ügyintézőt, aki ezen a területen dolgozik, hogy maradéktalanul állítsák helyre az informatikai réndszert és maradéktalanul utalják át a nyugdíjakat! Nincs további haladék! Ne szórakozzanak a nyugdíjasok pénzével!”

– tette hozzá Korózs Lajos.

 

 

Szólj hozzá!