A Fidesz jelöltjével szemben teljesen összejött a politikai pártok szövetsége. Létrejött a teljes ellenzéki összefogás – jelentette be dr. Hadházy Ákos, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke Keszthelyen.

A városban jelenlévő ellenzéki erők és civil szereplők az őszi önkormányzati választáson való együttműködésről, közös jelölt állításról döntöttek. A szövetségben a következő pártok vesznek részt: a Magyar Szocialista Párt,  a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Momentum Mozgalom és a Demokratikus Koalíció – sorolta Hadházy.

Az ellenzéki együttműködés jelöltjei a Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) nevű szervezet színeiben fognak indulni. Újfajta politikával, másfajta megközelítéssel előrébb juthat a város, ebben ért egyet a szövetség minden tagja. – mondta a Mindenki Magyarországa Mozgalom politikusa. A pártok részéről Brunner Tibor (MSZP), Herold János (Jobbik), Sencz András (Momentum) és Kovács Viktória (DK) erősítette meg a megállapodás tényét. 

Az együttműködés első közös akciója a Balaton part fejlesztésével kapcsolatos helyi népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtése, amely május első hetében indul. Ezzel kapcsolatos fejlesztési koncepció ismertetésére lakossági fórum kerül megrendezésre 2019. május 6-án Keszthelyen.

Keszthelyen továbbá megalakult a Kossuth Kör is. A Kossuth Kör elnökének a jelenlévők egyhangú szavazatával Molnár Tibort, az Együtt volt országos elnökségi tagját választották meg.

 

Szólj hozzá!

1 hozzászólás

Comments are closed.