Nem hiába ment a találgatás a városban, hogy dr. Angeli Gabriella egykori országgyűlési képviselő-jelölt (MSZP-Párbeszéd) indul – e az őszi önkormányzati választáson, és ha igen, milyen pozícióért száll be a helyi politika küzdőterébe. Magától az érintettől tudjuk, nem kevesebbről van szó, minthogy dr. Angeli Gabriella felkérést kapott a polgármester-jelöltségre.

A városban először dr. Filvig Géza ügyvéd, az önkormányzat jogi bizottságának elnöke, a helyi Kereszténydemokrata Néppárt elnöke jelentette be, hogy polgármester-jelöltként indul az őszi önkormányzati választáson.

Ezt követte a Békés Kalocsáért Egyesület elnökének, Réfy Vilmosnak a bejelentése: „Miután dr. Bálint József polgármester kijelentette, hogy sem polgármesteri, sem önkormányzati tisztséget nem kíván vállalni a jövőben, az egyesület Bolvári Ferdinándot, az egyesület elnökségi tagját, az önkormányzat szociális bizottságának elnökét indítja polgármester-jelölként az őszi helyhatósági választáson.”

A Békés Kalocsáért Egyesület által összehívott sajtótájékoztatón dr. Angeli Gabriella is megjelent, de nem az egyesület tagjai között, hanem tőlük távolabb foglalt helyet. 

VILÁGOSAN LÁTSZOTT, HOGY A KÉPVISELŐ NEM TAGJA ÉS MÉG CSAK NEM IS SZIMPATIZÁNSA AZ EGYESÜLETNEK.

Az önkormányzati képviselő dr. Angeli Gabriellát ma telefonon kerestük, és megkérdeztük: miután korábban, ha rövid ideig is, országgyűlési képviselő-jelöltje volt a baloldalnak, gondolkodik-e azon, hogy polgármester-jelöltként, vagy önkormányzati képviselő-jelöltként indul az őszi választáson?

Dr. Angeli Gabriella kifejtette: a kérdés nem érte váratlanul, hiszen többen érdeklődtek már tőle a városban és azon kívül is, hogy a jelenlegi ciklus végével újból vállal-e politikai szerepet, és ha igen, polgármester-jelölt lesz-e.

Akkor még nem tudott egyértelmű választ adni, ezért csak annyit mondott: önkormányzati képviselőként továbbra is elkötelezetten, legjobb meggyőződése szerint dolgozik a város érdekében. Majd ha elérkezik az idő és felkérést kap, dönt a kérdésben.

Miután ketten is bejelentették, hogy polgármester-jelöltek lesznek, ez a kérdés azoknál is napirendre került, akik az ő polgármester-jelöltségét már hónapokkal korábban felvetették.

ELMONDTÁK NEKI, HOGY ŐT KÉPZELIK EL A VÁROS POLGÁRMESTERÉNEK, EZÉRT FELKÉRIK A POLGÁRMESTER-JELÖLTSÉGRE.

Dr. Angeli Gabriella rámutatott, akik megkeresték, azoknak megköszönte a felkérést és azt a választ adta: ha nem lesz nála alkalmasabb jelölt, és 

MAGA IS ÚGY GONDOLJA, HOGY AKIT MELLETTE ESETLEG MEGNEVEZNEK, ANNÁL Ő AZ ALKALMASABB ÉS ESÉLYESEBB, AKKOR VÁLLALJA, HOGY POLGÁRMESTER- JELÖLTKÉNT ÉS KÉPVISELŐ-JELÖLTKÉNT INDUL AZ ŐSZI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSON.

A képviselő elmondta:arról egyelőre nincs tudomása, hogy a személyében gondolkodók találtak-e másik polgármester-jelöltet. Ám abban biztos, hogy felkészültségét, húszéves önkormányzati tapasztalatát alapul véve a már bejelentett két polgármester-jelölt kvalitásaival és a város iránti elkötelezettséggel maga is rendelkezik.

Úgy gondolja, hamarosan kiderül, hogy az őt felkérők alternatívaként találtak-e másik személyt  polgármester-jelöltnek. Ha van ilyen, és alkalmasabb, mi sem természetesebb, hogy átadja a lehetőséget – nyilatkozta dr. Angeli Gabriella önkormányzati képviselő.

 
Szólj hozzá!