“Izgalmas és eredményes öt évünk lesz!” – interjú Horváth Tamás önkormányzati képviselővel

248

Horváth Tamás régi-új képviselőként, a Veled a Városunkért Egyesület képviselői csoportjában folytathatja megkezdett munkáját a kiskunfélegyházi képviselő-testületben. 

– Hetedik éved kezded a Városháza dísztermének padsoraiban. Mit jelent számodra a képviselőség?

– Erős határvonal húzható az eddigi két önkormányzati ciklus között, melyben szerepet vállaltam. A 14’ előttiben elsősorban a rivalizálás, a politikai ellenfelünk körein belüli erőfitogtatás vonta el a figyelmet a valódi városvezetést érintő feladatokról. A második ciklusban már a vonalas, direkt utasítás mentén haladó döntéshozatali mechanizmus dominált. Ez kétség kívül eredmény centrikusnak és hatékonynak tűnik, de az önkormányzatiság valódi lényegétől, a sokszínű elképzelések ütköztetéséből fakadó progressziótól nagyon távoli, számomra nem túl szimpatikus gyakorlat. Habitusomból fakadóan

az elmúlt majd hét évben is arra törekedtem, hogy konszenzusos döntések szülessenek, tiszteletben tartva minden szereplő véleményét és mindenek előtt a félegyháziak érdekét.

Nem titok, hogy elkötelezett vagyok a szociális ügyek iránt, számtalan javaslatom volt az elmúlt években, e tárgyban. A jövőben is kardinális célként kezelem ezt, de e mellett a város gazdasági ügyeinek alakítása, a verseny-és tömegsport, valamint a helyi turizmus fejlesztése azok az elemek, melyekre külön figyelmet fogok fordítani.

– A Veled a Városunkért Egyesület négy képviselőt ad a testületnek. Mire számíthatunk tőletek a jövőben?

– Frakcióvezetőként elsősorban az összehangolt, egységes munka az, amit elvárok a képviselőtársaimtól. Önálló karakterek, határozott elképzelésekkel. Tapasztalt, képzett politikusokról van szó, akik számára nem újdonság az önkormányzati munka. Ebben az összetételben evidens érdekünknek tartom, hogy a pártpolitikát háttérbe szorítsuk és félegyházi emberek mindennapi ügyeit vigyük a testületben.

Olyan elképzeléseket teszünk majd le az asztalra, melyek a várost gazdasági, kulturális és szociális vonatkozásban is ki kitüntető helyre sorolja a régióban. Izgalmas és eredményes öt évünk lesz!

– Erősen kötődsz szűkebb otthonodhoz, a Kossuthvároshoz vagy ahogyan a legtöbben ismerik a Kis-Gizellához. A következő 5 évben is számíthatnak rád az itt élők?

– Ebben a városrészben nőttem fel, itt élek a családommal és neveljük fel Melindával a gyermekeink.

Én mindig „kisgizellai” maradok.

Egy kis közösség ez, akik sokat áldoztak a múltban és most is azért, hogy környezetük olyan legyen, hogy itt jó legyen élni, családot alapítani. Ezt a státuszt szeretném munkámmal segíteni, a fejlesztéseket tovább vinni és az adottságainkban rejlő lehetőségeket az itt élők javára fordítani. Hiszek abban, hogy a materiális fejlesztések – utak, járdák építése – szükségesek ugyan, de az emberi kapcsolatok erősítése, a közösségben való pozitív gondolkodás határozzák meg azt, hogy a Kossuthváros fejlődése milyen irányt vesz a jövőben.

Szólj hozzá!