A Féling Színház, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Magyar Szín-Játékos Szövetség idén is megrendezi az Impro Fesztivált.

A szervezők a rendezvényre diák- (középiskolás korosztály) és felnőtt színjátszók 4-4 fős csapatainak jelentkezését várják. A megmérettetést Békéscsabán, Csabagyöngye Kulturális Központban rendezik meg február 16-án, 11 órától.

Az elmúlt évek gyakorlatához híven a négyfős csoportok 4-5 különböző improvizációs feladatot kapnak. Az egyes feladatokra 10 perc felkészülési idő áll rendelkezésre. A játékidő az esetek többségében 3-3 perc. A játékvezető ezúttal is Formanek Csaba lesz, aki a helyszínen teszi közzé a játékszabályokat és a feladatokat.

Az elmúlt években volt olyan feladat, amelyben négy előre megadott mondatot kellett történetté fűzni úgy, hogy csak ezek a mondatok hangozhatnak el, mindegyik más-más szereplő szájából, de arra is volt már példa, hogy újsághíreket kellett „eltáncolni” vagy négy tárgyat kapott a négy szereplő, ezekkel felhasználásával kellett egy történetet eljátszani.

A részletes kiírás ide kattintva olvasható, míg a jelentkezési lapott innen lehet letölteni

Szólj hozzá!