Orbán Viktortól a vasárnapi évértékelőjén megtudhattuk a “családvédelmi akciótervről”, hogy “ez a magyarok válasza nem a bevándorlás”. Nos, a kellemetlen tények viszont azt mutatják, hogy a kormány a magyar bérek emelése és az elvándorlás megállítása helyett több tízezer külföldi beengedésével igyekszik felelni a 21. század kihívásaira. 

Megdöbbentő felvétel került fel a Facebookra hétfőn. A videót a Szegedi úti Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalban készítették a leírás szerint

“egy átlagos munkanapon pár perccel a zárás előtt”, amikor még hosszú sorokban kígyóztak a külföldiek az irodában. 

 

Múlt héten írtunk róla, hogy miközben tízmilliárdokat égettek el a migráció elleni “küzdelem” propagandájára,

az elmúlt években, több mint 60 ezer bevándorlót engedtek be az országba. 

A Transparency International Magyarország (TI) korrupcióellenes szervezet által kikért adatok alapján 2014 és 2017 között 59 ország 6543 letelepedési kötvényt jegyző állampolgára, és ezek 13,3 ezer családtagja, vagyis 19.838 fő érkezett hazánkba. 

A letelepedési kötvényprogramot ugyan 2017-ben felgüggesztették, ám azóta futószalagon állítják ki a tartózkodási engedélyeket “egyéb célból”. Az elmúlt két esztendőben mintegy 9 ezer ember kapott ilyen papírt. 

Folyamatosan nő a kiadott munkavállalási engedélyek száma is. Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár januárban kénytelen volt beismerni, hogy 

2016-ban 6303 fő, 2017-ben 9274 fő, 2018-ban pedig mintegy 11 ezer külföldi kapott munkalehetőséget hazánkban.

Az Európai Unió állampolgárainak nincs szükségük ilyen engedélyre, tehát ez esetben az EU-n kívülről érkező migránsokról van szó. Szarvason múlt héten okozott komoly közfelháborodást, hogy kiderült: a Békés megyei város húsfeldolgozó üzemében tömegesen alkalmaznak indiai, mongol és ukrán vendégmunkásokat.

Indiaiak, ukránok és mongolok is kapnak munkát Szarvason

“Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját” – állt nem is olyan régen majdnem minden út menti óriásplakáton a kormányzati propaganda jelszava. Ezek szerint Szarvason a Gallicoop pulykaüzemében az állások nem a magyaroknak vannak kitalálva. Hívtak helyettük indiaiakat, ukránokat és mongolokat.

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke az Alfahírnek nyilatkozvahangsúlyozta, hogy “miközben nap, mint nap hallunk a migráció borzalmas veszélyeiről, az EU-n kívüli, úgynevezett harmadik országból érkezők számára kiadható munkavállalási vízum feltételeit folyamatosan könnyítik.” Az érdekvédő szerint 

“Ennek nyilvánvaló célja a bérek letörése.”

Szólj hozzá!