Gajdics Ottó kormányzati napilapja, a Magyar Idők pénteken megjelent cikkében újra nekiesett a tüntetéseken felszólaló 19 éves diáklánynak, s emellett igen agresszívan támad egy köztiszteletben álló kiskunfélegyházi tanárnőt.

Kiskunfélegyházán, egy helyi demonstráción szólalt fel először a független diáklány, Nagy Blanka. Az eseményről készült videó felvétel tanúsága szerint a tüntetés szónokai közt voltak a helyi ellenzéki pártok, így a DK, a Jobbik, a Kétfarkú Kutyapárt, az LMP és az MSZP vezetői is. 

A kormányzati lap most az egyik felszólalót, Horváth Tamás önkormányzati képviselőt és feleségét támadja. A Magyar Idők példátlan módon minősíti a köztiszteletben álló, helyben elismert pedagógust. Sőt, a tanárnő személyes facebook közösségi oldalát is górcső alá vették, amelyet Gajdics lapja túl “radikálisnak” ítél.

A Pesti Srácok már arról cikkezik, hogy részesítsék figyelmeztetésben a politikai véleményüknek hangot adó középiskolai tanárokat, hova tovább rendeljenek el azonnali belső vizsgálatot. A helyi Fidelitassal szoros kapcsolatot ápoló “Kiskun Troll” közösségi oldal már előrevetíti, hogy hasonló módon járjanak el a városi gimnázium tanáraival is.

A helyzet komikuma, hogy a “vehemens, szókimondó, őszinte” stílusáról ismert, aktív közszereplő Gajdics Ottó is az említett gimnáziumban kezdte pályafutását, mint magyar tanár.

Szólj hozzá!