Minden elkészült fegyverrel több sorozatot lőnek, így nem fordulhat elő, hogy hibás darab kerül ki a felhasználókhoz.

Cseh licenc alapján készült P–07 és P–09 típusú pisztolyokra, Bren–2 gépkarabélyokra és Scorpion EVO–3 típusú géppisztolyokra cserélik le a Magyar Honvédség kato­náinak régi személyi fegyve­reit – írja a Magyar Hírlap.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta, a gyártás két műszakban folyik majd, és nemcsak a katonaság, hanem az összes hazai fegyveres szervezet eszközeit lecserélik. Ez szerény számítás szerint legkevesebb százezer, bátrabb kalkulációval száznegyvenezer darabot jelenthet.

A fegyverek áráról nincs pontos információ, ám irányadó lehet, hogy a Scorpion EVO–3 nem automata és céllövő kivitelű példányait mennyiségtől és kiviteltől függően kétezer-ötszáz eurótól lehet megvásárolni. 

Kránicz Roland, a HM Arzenál Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a szigorú minőségbiztosítási követelmények mellett világszínvonalú lesz a gyártás a kiskunfélegyházi fegyvergyárban. Utalt arra is, a fegyverek a tesztek során messze túlteljesítették a követelményeket, ami pedig külön előny, hogy a NATO-követelményeknek megfelelő pisztolyokkal, géppisztolyokkal, gépkarabélyokkal a nemzetközi piacokon is megjelenhet Magyarország és Csehország.

Szólj hozzá!