A város idegenforgalma folyamatosan fejlődik: 2018-ban októberig már 8%-os bővülést mutatnak az adatok.

Egyre több a vendég és egyre tovább maradnak Szegeden. Az új helyre költözött Tourinform Iroda forgalma is jelentősen megugrott, de az online megjelenésekre is nagy hangsúlyt fektetnek.

2018 júniusában költözött új helyére, a Széchenyi térre a Tourinform iroda. A modern, európai színvonalú, a korábbinál jóval tágasabb tér hamar népszerű lett.

„Már nagyon jól látszódott a júliusi-augusztusi adatokból, hogy gyakorlatilag megduplázódott a látogatók száma az előző évhez képest. Ugye itt egy sokkal frekventáltabb helyen, belvárosban, a főtéren helyezkedünk el, ahol gyakorlatilag belebotlik a turista is és a helyi lakos is az irodába. És ugye ez is a cél, hogy minél könnyebben, minél elérhetőbbek legyünk” 

– mondta a Szeged Televíziónak Ács Szilvia, a Szeged és Térsége Turisztikai Nkft. ügyvezető igazgatója.

A turizmus évek óta dinamikusan fejlődik az országban. Ezt Szegeden is lehet érezni, 2018-ban csak októberig már nagyjából 8%-os bővülést tapasztaltak a szakemberek. Folyamatosan nő a vendégek és az itt eltöltött vendégéjszakák száma. A mediterrán hangulat, a város építészete és a gazdag programkínálat nemcsak a hazai vendégeket, de a szerb, román és német turistákat is vonzza. A látogatók számának növelése a cél 2019-ben is.

„Látunk még benne potenciált, hogy szerb vendégeket hozzunk a városba. Illetve a belföldi piacon mindenképpen szeretnénk online megjelenéseinket erősíteni. Az a visszajelzés a vendégek részéről, hogy egyre többen a különböző tematikus oldalakról érdeklődnek, illetve a szálláskereső oldalakról érdeklődnek a városról” 

– mondta Ács Szilvia.

A szakember szerint a város vonzóképességét növelik azok az önkormányzati beruházások is, amelyek a közeljövőben elindulnak. Egy megújuló Széchenyi tér, egy Stefánia, vagy egy modern Móra Ferenc Múzeum sokakat csábíthat majd Szegedre.

 

Szólj hozzá!