Látni nagyon ritkán lehet őket, mert óvatosak, de hallani bárki hallhatja a Maros hullámterében élő aranysakál családokat, ahogy üvöltenek – írja a Délmagyar.

A lap szerint aranysakált fotózott Viseráczki András makói természetfotós kameracsapdája január 20-án hajnali 3 órakor a Maros hullámterében, Maroslele közelében. A felvételt közzétette a Facebookon. Akadt olyan hozzászóló, aki amiatt aggódott, a vadászok így szereznek tudomást arról, hogy ez a ragadozó már itt is előfordul, és majd jól lelövik. Ez a jó szándékú, minden élőlény életéért aggódó, laikus természetvédő szempontja.

A vadászok azonban nem a Facebookról tudták meg, hogy él aranysakál a környéken. – Rohamosan szaporodik mifelénk is. Nagyon óvatos állat, nemigen lehet vele találkozni, de aki éjjelre kiül az erdőbe, szürkületi idő- szakban 2-3 családot is hallhat, ahogy üvöltenek. Úgy kommunikálnak, mint a farkasok – válaszolta kérdésünkre Marjai Péter, a 8000 hektáron, hullámtéri területeken is gazdálkodó Marosmenti Vadásztársaság elnöke.

Szólj hozzá!