Négy balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre január 2-án. Mindegyik személyi sérüléssel járt. Mezőberény külterületén, 7 óra 15 perc körül árokba hajtott egy személygépkocsi. A jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett – írja a police.hu. 

Nem ez volt az egyetlen Mezőberénynél, hiszen fél órával később újból a környéken helyszíneltek a rendőrök. A balesetben ketten könnyebben és egy személy súlyosan megsérült

Doboz külterületén fél nyolc körül egy személygépkocsi előzés közben megcsúszott, letért az útról és árokba sodródott. A kocsi két utasa megsérült, egyikük könnyebben, a másik utast pedig súlyos sérüléssel vitték kórházba a mentők.

Békéscsaba külterületén 8 óra körül hajtott árokba egy személygépkocsi, amelynek vezetője könnyebben, utasa súlyosan megsérült.

A balesetek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek figyelmesen, óvatosan! Haladási sebességüket ne a megengedetthez, hanem az útviszonyokhoz igazítsák! Ha az út vizes, jeges, havas, inkább hajtsanak lassabban! Sötétben, szürkületben, vagy amikor havazás, köd miatt lecsökken a látótávolság, lassítsanak! Érdemes nagyobb követési távolságot tartani és tanácsos kerülni a hirtelen fékezést, irányváltoztatást. A láthatóságra fordítsanak kiemelt figyelmet, rendszeresen ellenőrizzék, hogy a járművükön a világítások és az irányjelzők működnek-e! A gyalogosok és a kerékpárosok a jól működő világítások mellett viseljenek láthatósági mellényt, használjanak a láthatóságukat segítő fényvisszaverő eszközöket!

Szólj hozzá!