Egy pályázati támogatás segítségével megvalósuló beruházást tervező, jelenleg működő cég számára értékesít egy újabb, több mint hatezer négyzetméteres területet a békési önkormányzat – döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

Az előterjesztés tárgyalása során Izsó Gábor polgármester elmondta, tavaly decemberben érkezett meg a Prevail Co. Kft. kérelme a város kizárólagos tulajdonát képező 6040 négyzetméter nagyságú, oncsai iparterületen található ingatlan megvásárlására. Korábban egy nagyobb terület eladásáról is határozott a grémium.

A kérelmező az általa megvásárolt területeken az Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel elnevezésű pályázat keretében ötezer négyzetméter alapterületű édesipari üzem létrehozását tervezi, melynek megvalósulása során 60–70 munkavállaló foglalkoztatását tudná biztosítani.

A kérelmező leírja, a korábban benyújtott pályázat pozitív elbírálásban részesült, a pályázat során megvalósítani kívánt édesipari üzem elhelyezéséhez szeretné megvásárolni a területet. A kérelmező által felajánlott vételi ár 2 millió 114 ezer forint. A helyi vagyonrendelet alapján a forgalomképes vagyontárgyak esetén a képviselő-testület minősített többséggel dönt az értékesíteni kívánt vagyontárgyak köréről, az értékesítés módjáról és a szerződés lényeges elemeiről.

Az ingatlan az üzleti vagyonelem részét képezi, a grémium döntésétől függően értékesíthető. Az ingatlan értékbecslését egy szakértő cég végezte el. Az értékbecslés alapján a megállapított forgalmi érték 2 millió forint.

A testület ezt követően, január végi ülésén határozott arról, hogy az említett, 2 millió 114 ezer forint ellenében értékesíti a 6040 négyzetméteres ingatlant is a kft. számára.

Szólj hozzá!