Szerdán délután  Dr. Szanyi Tibor EP képviselő “Housing for all”: Méregdrága magán-albérletek helyett pályázati úton elérhető, fenntartható és megfizethető szociális bérlakásokat! témában  zajló programja részeként Baján tartott sajtótájékoztatót  a Szenes utca 10. sz. alatti képviselői irodánkban. A sajtó képviselőit Hajdú Miklós, a Sikeres Bajáért egyesület frakcióvezetője köszöntötte.

Ezután Dr. Szanyi Tibor következett, aki többek közt beszélt az egységes európai minimálbér, és minimálnyugdíj bevezetéséről mely a programjukban szerepel, valamint, hogy a családi pótlékot  is felemelnék a mostani 12.500 forintról 48.000 forintra. Ezeknek a jelentős emeléseknek szerinte meg van a fedezete az európai gazdaságok potenciáljában.

Beszélt még a lakáshelyzetről, mely mint mondta az utóbbi 20 évben olyan problémává nőtte ki magát, amit Magyarországon önállóan a családok 80 százaléka nem tud kigazdálkodni. Monológja után kérdés a helyi sajtó részéről nem érkezett, így a sajtótájékoztató gyorsan zárult.

 

Szólj hozzá!