Kiskunfélegyházán Csányi József polgármester javaslatára nem kaptak az ellenzékiek egyetlen külső bizottsági tagsági helyet sem. –  írja a Kiskunságon.hu hírportál.

Miről is van szó? Az ország több más településéhez hasonlóan Kiskunfélegyházán is lezajlott az önkormányzati választás, ami után 10 kormánypárti és 4 ellenzéki képviselő került a testületbe. A választásokat követő első alakuló ülések hagyományosan a városatyák eskütételéről és a munkájukat sokban segítő bizottságok tagjainak megválasztásáról is szól.

A testületi arányok értelmében az ellenzék jogosult lett több komolyabb pozícióra is,

mint például egy tanácsnoki vagy egy bizottsági elnöki tisztség, melyekre meg is tették javaslataikat: tanácsnoknak Kis-Szeniczey Kálmánt, bizottsági elnöknek Kollár Lászlót jelölték. A 8 külsős bizottsági helyből, legrosszabb esetben is 2 helyet a Veled a Városunkért Egyesület tagjainak kellett volna betöltenie. A bizottságokba Eszik Bencét és Németi Hajnalkát javasolta az egyesület.

Végül, a polgármesteri indítvány szerint a Veled a Városunkért Egyesület tagjai egyetlen egy tanácsnoki, bizottsági elnöki és külsős bizottsági helyet sem kaptak meg.

Csányi József öt éve a “megbékélés” üzenetével érkezett a városházára. “Konszenzusos együttműködés” programjával a bizottsági munkába bevonta a helyi ellenzéket is. Öt évvel később pedig a megtorlás eszközével élve – szembe menve a város saját működési szabályzatával is – kirekesztette a Veled a Városunkért tagjait a szakbizottságokból.

Mi jöhet ezután? (- a szerkesztő)

Szólj hozzá!