Polgárőr jelzése alapján fogtak el a rendőrök három, betöréses lopással, valamint lopáskísérlettel gyanúsított nőt nemrég Újkígyóson.

Az elkövetők több tízezer forintnyi készpénzt akartak eltulajdonítani egy idős férfi házából, amikor a tulajdonos nem tartózkodott otthonában. A nőket az egyik szomszéd vette észre, majd szólt az utcában lakó polgárőrnek, aki a rendőrök kiérkezéséig szemmel tartotta az ingatlant.

Virág István, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke arról tájékoztatott, hogy az eset napján az Újkígyósi Polgárőr Egyesület egyik tagja éppen hazafelé tartott, amikor a szomszédasszonya szólt neki, hogy három személyt látott behatolni a szomszédban lakó 90 éves idős férfi házába.

A jelzést azért tette, mert a polgárőrség korábban elindította a Szomszédok Egymásért Mozgalmat, melyben az ilyen esetekben való helyes cselekedetet propagálták a lakosság felé. S mivel a jó viszonynak köszönhetően az idős úr szomszédjaiként mindketten tudták, hogy a férfi nem tartózkodik otthon, ezért a polgárőr úgy döntött, nem zavarja meg a hívatlan látogatókat. Szemmel tartotta a házat, és közben telefonon értesítette a rendőrséget, akik perceken belül a helyszínre érkeztek és tetten érték a behatolókat.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya mindhárom elkövetőt, vagyis az 54 éves csanádapácai, az 53 éves mezőkovácsházi és a 47 éves medgyesegyházi nőt lopás vétség kísérletével gyanúsítja.

Szólj hozzá!