Hatalmas meglepetés a Duna szállóban.

Mikor március 15-én bejelentette a Sikeres Bajáért Egyesület, hogy Baján az őszi önkormányzati választásokon közösen fog polgármester- és képviselőjelölteket állítani az MSZP, a DK, a Jobbik, a  Momentum, és a Mindenki Magyarországért Mozgalom legtöbben arra tippeltek, hogy az egyik “nagy öreg” lehet a várományos a polgármesteri székre kandidáló személyek közül. Nos, számukra hatalmas meglepetésről számolhatunk be, hiszen kedden délután a Duna szállóban megtartott összejövetelen bejelentették, hogy Nyirati Klára, a Szent László ÁMK angoltanárnője lett a befutó, aki a helyi Momentum elnöke. A nagy eseményt nagyon komolyan vette az összellenzéki koalíció, hiszen a helyi erőkön kívül jelen volt és beszédet mondott Vadai Ágnes, a DK alelnöke, Potocskáné Kőrösi Anita a Jobbik országgyűlési képviselője, Lukácsi Katalin (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke,és Tóth Bertalan, az MSZP elnöke is.

Nyirati Klára a rendszerváltáskor a Fidesz helyi csapatát erősítette, ám a székház botrány után – amit vállalhatatlannak tartott – társaival együtt kilépett a pártból, így akkor az  egész bajai szervezet meg is szűnt. Azóta nem foglalkozott politikával, három lány boldog édesanyja lett, és rajtuk kívül szakmájának élt, a tanításnak. Neve idén januárban vált ismerté, amikor egy fővárosi tüntetés során nyilatkozott az RTL Klub Házon Kívül című műsorának. Ugyanis pusztán ezért gyorsan megtalálta egy helyi  anonimitás mögé bújó lejárató portál  melynek facebook oldalának borítóképeiből egyértelműen kiderül, hogy a Fidesz szekerét próbálja tolni, főként a politikai ellenfelinek lejáratásával. A negatív reklám pedig ahogy mondani szokták a legjobb, hiszen most is sok jóérzésű ember szimpátiáját keltette fel a közéletben addig ismeretlen tanárnő iránt.

Nyirati Klára beszédében hangsúlyozta, hogy  jobban ki lehetne aknázni Baja turisztikai lehetőségeket, mely a “Dél – Duna Szentendréje lehetne”. Az ellene irányuló folyamatos név nélküli netes támadások ellenére a következővel zárta mondandóját a közös ellenzéki polgármesterjelölt: “Mivel itt vannak most a várost vezető hatalom képviselői is, ezért üzenek nekik innen, hogy szeretnék békejobbot nyújtani, és azt szeretném ha együtt dolgoznánk ezért a városért. ”

Mivel Márki – Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere legutóbb márciusi bajai látogatáskor úgy fogalmazott: “Olyan jelölt kell, akire még a fideszes szavazók is örömmel fognak átszavazni”, ezért Nyirati Klárától azt kérdeztük, vajon szerinte benne meg van – e ez a faktor?

– Remélem. Mindent meg fogok tenni, hogy meglegyen bennem. Becsületesen, nagy összefogással mindenképpen azon fogok dolgozni, hogy átfordítsam azokat a szavazókat akik bizonytalanok, illetve a Fidesz szavazók közül azokat, akik hisznek abban, hogy ennek a városnak békére van szüksége.

Nyirati Klárától azt is megtudhattuk, hogy a Sikeres Bajáért Egyesület 10 képviselőjelöltjének névsora az Európa Parlamenti Választások után lesznek bejelentve.

Szólj hozzá!