Az utcán sétálók siettek annak a férfinek a segítségére, akit a járdán fekve találtak szerda reggel Békéscsabán. Értesítették a mentőket, akik már a telefonon keresztül megkezdték a segítségnyújtást.

A mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a férfit, akinél nem tapasztaltak légzést. Bajtársunk miközben lépésről-lépésre magyarázta a bejelentőnek, hogyan is kezdje meg az újraélesztést, nem csak esetkocsit indított segítségül, de a Szív City mobil applikáción is riasztotta a környéken levő önkéntes segítőket – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

Egy szabadnapos nővér és egy szintén szabadnapos mentőtiszt is vette a riasztást, akik mindent hátrahagyva szaladtak a bajbajutott segítségére. A helyszínen egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat, mintha mindig együtt dolgoztak volna. A mentők rövid idő alatt a helyszínre értek és emelet szinten folytatták a beavatkozást. A 60 év körüli férfit végül az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak és a gyors segítségnek köszönhetően stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

 

Szólj hozzá!