Baja hatalmas O1G-t rajzolt a Petőfi-szigetre

186

BAJA – Hajdú Miklós önkormányzati képviselő kezdeményezésére a Baján működő ellenzéki pártok és civil szervezetek január 4-én, 18 órakor  sikeres flashmob akciót tartottak, amely a budapesti tüntetés támogatására jött létre. 

A flashmob résztvevői a Petőfi-híd szigeti hídfőjén találkoztak, majd a szigetre sétáltak és a főterrel szemben, a parton fényekből kirajzolták az ellenzéki tüntetések jelszavát: „O1G”.

Megszámoltuk, 50-en gyűltek össze péntek délután arra a csöndes politikai akcióra Baján, melyet az interneten  a legismertebb közösségi portálon szerveztek a fővárosi tüntetésekkel való szolidaritásként. A villámakció résztvevői 17 órakor találkoztak a Petőfi – híd  sziget felőli oldalán, sokak a párizsi tüntetések mintájára láthatósági mellényt viseltek. Majd közösen elgyalogoltak a part – menti sétányon a Szentháromság térrel szemben lévő rézsűre, ahol előbb Simicska Lajos elhíresült mondatának rövidítését, egy O1G feliratot hoztak létre alakzatba állva telefonnal – zseblámpával világítva, majd egy O1G logót is, ezután az összejövetel még 18 óra előtt véget ért.

Az akció főszervezője Hajdú Miklós, a Sikeres Bajáért Egyesület frakcióvezetője, az MSZP bajai elnöke volt.

Szólj hozzá!