Az összes pedagógus felmond a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskolában a tanév végén – olvasható a hiros.hu-n.

Ezt maguk a tanárok jelentették be a kinevezett intézményvezetőnek a napokban. Így a következő tanév szeptemberére egyetlen olyan Waldorf képesítéssel rendelkező tanító sem marad az iskolában, aki jelenleg még ott dolgozik.

A “Szülői összefogás Kecskemét első Waldorf pedagógusaiért” elnevezésű facebook oldalon olvasható az is, hogy eddig több mint 30 gyereket vettek ki a szarkási iskolából a szülők.

Nagy részük magántanulói státuszban folytatja tanulmányait, hogy a következő tanévet már az eddigi tanítójukkal kezdhessék meg. A többiek másik iskolákba menekültek el. 

A lap információi szerint hamarosan véget ér az a soron kívüli, rendkívüli névhasználati felülvizsgálat, amit a Magyar Waldorf Szövetség tagjai indítottak.

A legrosszabb esetben elvehetik a Waldorf nevet az intézménytől. Mindeközben új alapítványt jegyeztek be a szülők és a pedagógusok egy része. Az Angyalszív Gyermekeinkért Alapítvány égisze alatt új iskolát fognak indítani, amelyhez már csak egy épületre lenne szükségük. 

Szólj hozzá!