Közleményt adott ki a szocialisták országos központja. Az ügyvédjük legutóbb Ujhelyi István perét nyerte meg a Médiahatóság ellen egy Tények-adás miatt.

Azt írják, hogy mostantól hivatalosan is Litresits András, az MSZP ügyvédje látja el Nagy Blanka védelmét. 

A jogi védelmet még az MSZP elnöke, Tóth Bertalan ajánlotta fel a szókimondó kiskunfélegyházi fiatalnak azt követően, hogy a propagandagépezet összehangolt támadást indított a diáklány ellen

– áll a közleményben.

Majd úgy folytatják, hogy szerintük

Nagy Blanka bátorságához kétség sem férhet, de a hatalom (és bértollnokai) természetét ismerve könnyen elképzelhető, hogy további támadások érik majd, ezért neki is szüksége lesz hathatós védelemre.

Végezetül pedig hozzáteszik, hogy a „Magyar Szocialista Párt kiáll mindenki mellett, akit Magyarországon a véleménye miatt támadnak, bántalmaznak. Kiállunk a diákokért, és kiállunk a véleményszabadságért is.”

Nagy Blanka az a végzős gimnazista lány, aki az egyik ellenzéki tüntetésen néhány hete kemény hangon, többször is trágár kijelentésekkel bírálta a kormányzatot, majd akit emiatt először Echo TV-s műsorában Bayer Zsolt nevezett „egy igazi, kretén, barom állat”-nak és „szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis proli”-nak nevezett, majd szinte a teljes NER-sajtó kötelességének érezte foglalkozni a diáklánnyal, a tanulmányi eredményeivel és hasonlókkal. Nagy Blanka ezt követően döntött úgy, hogy pereket indít, többek között Bayer Zsolt és Bencsik András ellen.

A 444 azt írja, hogy Litresits András képviselte Ujhelyi István MSZP-s EP kéviselőt is abban a Médiahatóság elleni perben, amit a Tények egyik adása miatt indítottak, és amit egy héttel ezelőtt meg is nyertek.

Szólj hozzá!