“Az egész város lakosságát szeretném szolgálni” – interjú Kollár László önkormányzati képviselővel

426

A 2019-es helyhatósági választáson a Veled a Városunkért Egyesület négy önkormányzati képviselői mandátumot szerzett a kiskunfélegyházi képviselő-testületben. Az egyesület színeiben induló Kollár László régi-új képviselőként tovább folytathatja megkezdett munkáját. 

– Véget ért a választás, hamarosan megalakul az új képviselő-testület. Milyen érzés számodra, hogy újra önkormányzati képviselőként szolgálhatod a félegyháziakat? 

– Az érzés vegyes, egyrészt megtisztelő a bizalom, másrészt a felelősség érzet az, amit kiemelnék. Van némi tapasztalatom a testületi munka területén, hiszen

a harmadik ciklusomat kezdem a választók bizalmából.

Annyiban különbözik a most kezdődő időszak, hogy korábban párhuzamosan a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlésnek is tagja voltam. Ezt az intézményt a kormánypárt kiüresítette, nem láttam értelmét a további itteni tevékenységnek. A testületi munkában számomra az érdekképviselet a legfontosabb elem. Egy célom van, a közérdek érvényesülése az egyéni vagy szűk csoportérdekkel szemben.

Minden olyan előterjesztést, mely szolgálja a közjót támogattam és támogatni fogok, ami pedig ellentétes ezzel, azt nem.

– Hosszú öt év előtt állsz. Milyen terveid vannak a közeljövőre nézve?
És itt nemcsak a helyi közéletre vagyunk kíváncsiak.

– 52 éves vagyok, gyermekeim közül az idősebb kettő már önálló, nagyfiunk Budapesten él. Legkisebb gyermekünk most áll a középiskola választás előtt, párommal ez köti le a figyelmünket leginkább. Szeretnénk félegyházán tartani – magunk mellett -, hogy figyelni, segíteni tudjuk ebben a fontos időszakban. Szabadidőmben selymesi kertünkben tevékenykedem, illetve a Huszka József HSE munkáját segítem. Lassan tíz éve töltök be társadalmi tisztségeket, így az új frakcióban talán nekem van a legnagyobb tapasztalatom a testületi munka területén. Több terv körvonalazódik a fejemben, melyekkel

a következő öt év során az egész város lakosságát szeretném szolgálni.

A 2020-as költségvetés tervezésekor fogom a javát ismertetni. Kíváncsian várom a frakció munkát is, hiszen eddig egyedül voltam a helyi testületben. A megyei közgyűlésben volt szerencsém frakciómunkában is részt venni, de a jelenlegi helyzet abban is új, hogy négy párt, négy irányzat képviselői vagyunk. Ezt a helyzetet külön kihívásnak tartom.

– A képviselői munkátokban is számíthatunk változásokra?

– Amint említettem a frakcióban való ténykedés kihívás lesz a vegyes összetétel miatt. 

Bennünket a városunk érdekében való cselekvés hozott össze, e mentén tudunk közösen cselekedni. Sok minden múlik azon, hogy a választóktól teljes felhatalmazást kapó városvezetés hogyan áll majd az új frakcióhoz.

Amilyen az adjon Isten, olyan lesz a válasz is. Annak idején kemény ellenfél voltam Kapus Krisztiánnak, csak remélni tudom, hogy ez a fajta szembenállás nem fog megismétlődni. Az előző ciklusban több kezdeményezésem átment a testületen, bízom benne, hogy számíthatok erre a fajta együttműködésre az elkövetkező években is.

 

 

Szólj hozzá!