Rendhagyó kikapcsolódási lehetőséget kínált a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtára, január másodikán a mesekedvelő orosháziaknak. Délutáni diavetítésre várták az érdeklődőket.

Mesékre kíváncsi gyermekek töltötték meg a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtárát január másodikán, a Petőfi Művelődési Központban. Még tavaly ősszel egy szülő ötlete alapján szervezték meg az első diavetítős délutánt. Az akkori sikeren felbuzdulva gondoltak arra, a téli szünet utolsó napjára szervezik a második eseményt.

– Kikapcsolódási lehetőséget szerettünk volna ezzel biztosítani kicsiknek és nagyoknak. A választott diafilmek között voltak klasszikus és modern mesék is. A mesék egy részét hagyományos módon a diavetítővel vetítettük, azonban amíg nem volt egészen sötét, addig ezt nem tudtuk megtenni – ismertette Tengerics Éva gyermekkönyvtáros.

Világosban a diafilmek digitális változatát vetítették az érdeklődőknek. 
– Hagyományos módon mesélünk, azaz a közönség látja a képkockát, a könyvtáros pedig felolvassa a történetet. Az érzet ugyanaz, mintha diafilmet vetítenénk, csak nem tekerjük, hanem kattintjuk a kockákat – tudtuk meg a gyermekkönyvtárostól.

Az első vetítésen mintegy negyven érdeklődő vett részt és a második alkalommal is gyülekeztek szép számmal, délután három órára meg is teltek a székek.

Szólj hozzá!