Saját facebook-oldalán jelentette be a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy a megállapodás ellenére nem engedték sztrájkolni a pedagógusokat, így kiskunfélegyházi Batthyány iskola tanárai sem tarthatták meg csütörtök reggel 8 és 10 óra között tervezett szolidaritási megmozdulásukat.

15 perccel a szolidaritási sztrájk megkezdése előtt e-mailt kaptak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete munkatársai az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központtól (KK), hogy  

jogellenesnek tartják az eredetileg délelőttre szervezett szolidaritási sztrájkjukat, amivel a közszféra dolgozóinak sztrájkjához szerettek volna csatlakozni.

A munkabeszüntetésben alig egy tucat KK-s iskola vett volna részt országszerte, ám az utolsó pillanatban mindenhol lefújták a sztrájkot, így a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában is.

A PDSZ 10 óra után közleményt tett ki a saját facebook-oldalára.

A PDSZ mai napon 8-10 óráig szervezett sztrájkját leállították azokban a tankerületekben, ahol megállapodás született a sztrájk ideje alatti teendőkről. Az aláírt megállapodással rendelkező tankerületi központokban jogszerűen kezdeményezhető sztrájk, ezért a PDSZ mindenképpen bírósághoz fordul.

 

Szólj hozzá!