Csütörtök reggel 8 és 10 óra között szolidaritási sztrájkot tartanak a  Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai, ezzel támogatják a köztisztviselők és a szociális ágazat aznapra meghirdetett munkabeszüntetését.

A batthyányis pedagógusok így hívnák fel a figyelmet a közszféra más területein tapasztalható helyzet tarthatatlanságára. A március 14-i munkabeszüntetésről értesítették a szülőket is.

„Ez nem a mi, nem az oktatási ágazat követeléseiért hirdetett akció, annak ellenére, hogy a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) 12 pontja és a mi követeléseink között vannak egybeesések (bérrendezés a közszféra egészére, így a közalkalmazottak számára, túlmunkák rendezése). Tehát ez egy szolidaritási sztrájk, éppen ezért nem az a célja, hogy konkrétan a mi ágazatunkban kikényszerítsen valamit, hanem az, hogy felhívja a figyelmet a közszféra más területein való helyzet tarthatatlanságára, és ezzel segítséget nyújtson másoknak” – írják a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) Facebook-oldalán. 

Hozzátették: most nem az a lényeg, hogy mennyi időre állnak le, hanem az hogy minél többen vegyenek benne részt. Ezért tettek a munkáltatóknak egy viszonylag könnyen elfogadható még elégséges szolgáltatásra javaslatot. 

A sztrájkot reggel 8 és 10 óra között tartják.

Szólj hozzá!