A három éve újjáépített vasútállomás liftjeinek meghibásodására a polgármester Facebook-videójában hívta fel a figyelmet, szerinte korábban is rendszeresen elromlottak, és mindig hónapokig tartott megjavítani őket.

Nem működnek a liftek Békéscsaba vasúállomásán – erről panaszkodott a Facebookra feltöltött videójában Szarvas Péter, Békéscsaba független polgármestere.

 

A polgármester elmesélése szerint több bejelentést is kapott a nem működő liftek miatt, szerinte több éve probléma a felvonók állapota, melyek visszatérő meghibásodása esetén megjavításuk is rendre hónapokig tart. Szarvas ezért levélben kérte a MÁV illetékeseit, hogy haladéktalanul intézkedjenek az ügyben.

A békéscsabai vasútállomás felújítását 2016 nyarán fejezték be, a 35 milliárd forintért kivitelezett projekt során három liftet is építettek az állomáson azonban jelenleg egy lift sem működik.

Homolya Róbert MÁV elnök-vezérigazgató azt mondta, a legszigorúbb szankciókat kilátásba hozva utasította kollégáit, hogy áprilisra működjön minden lift az országban, elmondása szerint 14-15 felvonó lehet visszatérően problémás.

Szólj hozzá!